Hummer Forums by Elcova  
Forums - Home
Source Decals

Source Motors
Custom. Accessories.

H2 Accessories
H3 Accessories
Other Vehicles

H2 Source

H2 Member Photos
H2 Owners Map
H2 Classifieds
H2 Photo Gallery
SUT Photo Gallery
H2 Details

H2 Club

Chapters
Application

H3 Source

H3 Member Photos
H3 Classifieds
H3 Photo Gallery
H3 Owners Map
H3 Details
H3T Concept

H1 Source

H1 Member Photos
H1 Classifieds
H1 Photo Gallery
H1 Details

General Info

Hummer Dealers
Contact
Advertise

Sponsored Ads










 


Source Motors - custom. accessories.


Go Back   Hummer Forums by Elcova > Hummer H2 Discussion Forums > General H2 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-23-2003, 07:16 PM
Brad Brad is offline
 
Join Date: Nov 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 78
Brad is off the scale
Default

Has anyone out there had any problems with there A/C blowing warm air? Sometimes it will blow cold and then start blowing warm. My temp is turned all the way to 60 when this happens and it will be hot in my rig so it isn't a temp adjustment problem.

I took it to the dealer last week and they said it needed a regulator on one of the lines, Is anybody surprised that it didn't work!!

I also have a popping noise in my rearend when I turn and the body shifts. Sometimes it is really loud. The dealer said they lubbed all of the moving parts but can you believe that it didn't work!!

2 days in the shop and no results does that seem familiar except for a scratch on my driver door.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2003, 07:16 PM
Brad Brad is offline
 
Join Date: Nov 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 78
Brad is off the scale
Default

Has anyone out there had any problems with there A/C blowing warm air? Sometimes it will blow cold and then start blowing warm. My temp is turned all the way to 60 when this happens and it will be hot in my rig so it isn't a temp adjustment problem.

I took it to the dealer last week and they said it needed a regulator on one of the lines, Is anybody surprised that it didn't work!!

I also have a popping noise in my rearend when I turn and the body shifts. Sometimes it is really loud. The dealer said they lubbed all of the moving parts but can you believe that it didn't work!!

2 days in the shop and no results does that seem familiar except for a scratch on my driver door.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-23-2003, 11:32 PM
RonB RonB is offline
Hummer Veteran
 
Join Date: Jun 2003
Location: Los Angeles
Posts: 206
RonB is off the scale
Default

Sorry to hear about your problems with your dealers' service dept. My ac was making a groaning noise that would increase/decrease with the engine rpm. My service dept replaced the compressor (some small, inexpensive part inside the compressor was installed backwards at the factory rendering the whole unit extinct) with one that had the problems you are describing (cracked case, leaking freon). They replaced it with yet another one and now it works perfectly.

As far as the popping/creaking noise I experienced, first they lubed the crap out of...well, whatever's down there. This reduced the noise, but it was still there while off-roading. I took it back and they "replaced both front shocks and re-torqued the cross member". I'll let you know if they crop up again
Reply With Quote
  #4  
Old 08-24-2003, 08:38 PM
Brad Brad is offline
 
Join Date: Nov 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 78
Brad is off the scale
Default

Thanks for your reply RonB. Maybe they will get my problems worked out one day.

Keep me posted on your popping noise.

Brad
Reply With Quote
  #5  
Old 08-24-2003, 11:33 PM
Gary C Gary C is offline
 
Join Date: Mar 2003
Location: Noblestuckey, Indiana
Posts: 66
Gary C is off the scale
Default

The popping noise is the trailing arms on the rear end,,,, bad bushings.

<font color=Gray>Pewter</font>, Lux, Ventvisors, Foose Wheels, Corsa Touring Exhaust, HID's
__________________
<font color=Gray>Pewter</font>, Lux, Ventvisors, Foose Wheels, Corsa Touring Exhaust, [url=http://brightheadlights-hid.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2003, 12:12 PM
Brad Brad is offline
 
Join Date: Nov 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 78
Brad is off the scale
Default

Thanks GaryC, sorry it took so long to get your post I haven't been on line in a while.

I will have them check it out.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2003, 01:12 PM
8MYROVER 8MYROVER is offline
Hummer Novice
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 20
8MYROVER is off the scale
Default

There may be a pressure problem between the high and low side. On the new GM trucks, if they don't match exactly to specs, it blows hot and cold.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-07-2003, 04:41 PM
Kevin B Kevin B is offline
 
Join Date: Nov 2002
Location: San Diego CA.
Posts: 851
Kevin B is off the scale
Default

The a/c on my Hummer is the best one I have had since the R-134 nightmare. Not only does it blow very cold air, it has tremendous volume (cfm) as well.

Why can't they make an American car with a/c that moves alot of air but does not rquire turning up the stero??? Both my Mercedes (oldie but a goodie) and my wife's BMW will cool the car nicely and do not require hearing protection
Reply With Quote
  #9  
Old 09-08-2003, 10:53 AM
PewterPower PewterPower is offline
Hummer Veteran
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 56
PewterPower is off the scale
Default

Has anyone experienced the following: When I'm sitting at idle for an extended period (10 mins)...the A/C does not blow cold air. The temperature inside the vehicle gets hot....and the temp on the mirror has been as high at 110...when it's actually in the 90's outside...

Once I start driving..the air blows cool and I"m happy again. Is this something that I should have checked by the dealer ?
Reply With Quote
  #10  
Old 09-08-2003, 11:54 AM
H2ummer H2ummer is offline
Hummer Veteran
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fredericksburg, Virginia, USA
Posts: 139
H2ummer is an unknown quantity at this point
Default

Check out this thread. A TSB is out on the AC unit.

http://www.elcova.com/groupee/forums?a=tpc&s=2826088551&f=6706011751&m=892608666 3

03 H2 Pewter W/Lux, Delphia XM Radio
__________________
03 H2 Pewter W/Lux, with 05 Navigation Radio and XM added. (Sold)
07 H3 Slate Blue W/Lux, Off-Road, NAV, Sunroof, XM, Tow, Auto (Sold)
08 H2 White W/Lux, NAV, Air Sup.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-08-2003, 10:14 PM
demj1308 demj1308 is offline
 
Join Date: Sep 2003
Location: loxahatchee, fl usa
Posts: 24
demj1308 is off the scale
Default

I had the same problem, took it dealer and they said a valve in the ac was installed backwards at the factory. But of course this did not fix the problem, it seems that when the ac is blowing at high speed the air passes thru the coils so fast it dosent get cold, when this happens i put the ac on manual, turn the fan speed and the recirculate valve on.
__________________
www.CartStuffDepot.com
Reply With Quote
  #12  
Old 09-09-2003, 12:41 AM
LasVegas LasVegas is offline
 
Join Date: Aug 2003
Location: \"Lost Wages\"
Posts: 1,150
LasVegas is off the scale
Default

PewterPower....What you're discribing has nothing to do with the H2. It's a simple matter of the engine fan not being able to condense the refrigerant in the condenser (at the radiator)after sitting at idle for extended periods. Common problem with all vehicles in high ambient temperatures. As soon as you move forward the additional air over the condenser does the trick. You can install an electric aux fan that might help.

A/C business in Las Vegas
__________________
Jonahs
Reply With Quote
  #13  
Old 09-09-2003, 10:19 AM
Hum2's Avatar
Hum2 Hum2 is offline
Hummer Expert
 
Join Date: Nov 2002
Location: Omaha, NE
Posts: 631
Hum2 is off the scale
Default

Have the A/C problem with lack of sufficient cooling at times...my dealer doesn't seem to know what to do about it.

Unrelated to the A/C...dealer replaced the thermometer sensor (no fix), then the inside mirror/thermo unit, now I finally get accurate temp readings.

Ric

OMAHOG/IHOG
Hum2@cox.net
__________________
OMAHOG/IHOG/MHC
Hum2@cox.net
www.OMAHOG.com
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:24 AM.


Powered by vBulletin Version 3.0.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.