Hummer Forums by Elcova  
Forums - Home
Source Decals

Source Motors
Custom. Accessories.

H2 Accessories
H3 Accessories
Other Vehicles

H2 Source

H2 Member Photos
H2 Owners Map
H2 Classifieds
H2 Photo Gallery
SUT Photo Gallery
H2 Details

H2 Club

Chapters
Application

H3 Source

H3 Member Photos
H3 Classifieds
H3 Photo Gallery
H3 Owners Map
H3 Details
H3T Concept

H1 Source

H1 Member Photos
H1 Classifieds
H1 Photo Gallery
H1 Details

General Info

Hummer Dealers
Contact
Advertise

Sponsored Ads
















 


Source Motors - custom. accessories.


Go Back   Hummer Forums by Elcova > Hummer H3 Discussion Forums > Technical Discussion and Customizing your H3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2009, 06:53 AM
Rred's Avatar
Rred Rred is offline
Hummer Veteran
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 198
Rred is on a distinguished road
Default SERV TPM, i did the search . . .

Okay, I'm done reading the search threads. I have the Serv TPM light. Got it. I just had new 315/75r16 tires put on. still the light continues. I'm assuming I have a bad sensor in one of the five tires. How can a figure out which one it is? Or what else should I do?
__________________
06' H3 white/black adv/lux

Blistiens at all four corners, leveled, 35" Toyo M/Ts
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2009, 11:58 AM
wpage's Avatar
wpage wpage is offline
Hummer Guru
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stouts Creek
Posts: 4,184
wpage is on a distinguished road
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

You need to reset the system...
Check the owners manual for the process.
__________________
"For God so loved the world he gave his only son that whoever believe in him would not perish but have everlasting life. "
(John 3:16)
2006 H3 Slate Blue,Header,Jacked,CAI,Toyo35's,HHO.
Priors...
Explorer
Commander
71 Vette
You Name it!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2009, 02:13 PM
fourfourto's Avatar
fourfourto fourfourto is offline
Hummer Guru
 
Join Date: Sep 2005
Location: fort salonga ny
Posts: 3,784
fourfourto is an unknown quantity at this point
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

Quote:
Originally Posted by wpage
You need to reset the system...
Check the owners manual for the process.


Did they rotate in the spare.(that will do it)
Make sure psi is at 35 if you had 33's low tire will go on when under 32psi.
Reseting is a PITA but can be done without dealer
__________________
H3 gray adventure,brushguard,hood handles,sunroof,steps,crossbows,smokers package,window/sunroof visor,Airbrushed spare tire cover,mudflaps,K&N filter,SS Hummer insert,Hummer rubber mats,cargo rubber mat + shade,12 volt airhorn,eclipse nav/dvd/rear camera/mini remote,autostart,12 volt fridge,high beam garage remote,underhood air compressor, taillight bezels ,clinometer ,trailer brake and hitch.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2009, 05:43 AM
Rred's Avatar
Rred Rred is offline
Hummer Veteran
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 198
Rred is on a distinguished road
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

Thing is, I had this light before I had the tires changed out. I've had it for a minute now. Tire pressure isn't the issue. It's not on all the time either. It didn't come on today. But it was on yesterday. TPM has a mind of it's own. This is one of the things I hate about technology. It's just one more thing to go wrong. It's not really an issue causing anything bad, but it's anoying as he!! to see the light on.
__________________
06' H3 white/black adv/lux

Blistiens at all four corners, leveled, 35" Toyo M/Ts
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2009, 01:44 PM
fourfourto's Avatar
fourfourto fourfourto is offline
Hummer Guru
 
Join Date: Sep 2005
Location: fort salonga ny
Posts: 3,784
fourfourto is an unknown quantity at this point
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

A couple of times (maybe 3)the service TPM came on when traveling through the mountains when there was a 20 deg + temp change(colder) within a minute or less/There was fog also(moisture).
It goes off within a few minutes.(or when truck is restarted)

Yeh if the spare was rotated in or low psi the low tire would come on,not the service.

Maybe it has to get use to the lower temps in Alaska.
__________________
H3 gray adventure,brushguard,hood handles,sunroof,steps,crossbows,smokers package,window/sunroof visor,Airbrushed spare tire cover,mudflaps,K&N filter,SS Hummer insert,Hummer rubber mats,cargo rubber mat + shade,12 volt airhorn,eclipse nav/dvd/rear camera/mini remote,autostart,12 volt fridge,high beam garage remote,underhood air compressor, taillight bezels ,clinometer ,trailer brake and hitch.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-30-2009, 04:43 AM
H306Eddie's Avatar
H306Eddie H306Eddie is offline
Elcova Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Northeast Ohio
Posts: 9
H306Eddie is on a distinguished road
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

Red what light is on?...the serv. tpm in the data center or the tpm icon? If it is the serv tpm in the data center one of the sensors is bad. The bad thing is there no way to tell what one is bad. It took the dealer 3 tries to find the bad sensor on my H3.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2009, 12:25 AM
Rred's Avatar
Rred Rred is offline
Hummer Veteran
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 198
Rred is on a distinguished road
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

It says SERV TPM on the info center.
__________________
06' H3 white/black adv/lux

Blistiens at all four corners, leveled, 35" Toyo M/Ts
Reply With Quote
  #8  
Old 11-01-2009, 05:19 PM
H306Eddie's Avatar
H306Eddie H306Eddie is offline
Elcova Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Northeast Ohio
Posts: 9
H306Eddie is on a distinguished road
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

Mine appeared on the info center also. It would come on for about 5 minutes then go away. But after taking it to the 4 times they found that the front passenger sensor was bad. They replaced it under warranty.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-03-2009, 06:45 AM
Rred's Avatar
Rred Rred is offline
Hummer Veteran
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anchorage, Alaska
Posts: 198
Rred is on a distinguished road
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

i'm out of the manufatures warranty. is there a plug or a fuse i can pull? i really don't care for the TPM when i'm running low psi down the trail anyway.
__________________
06' H3 white/black adv/lux

Blistiens at all four corners, leveled, 35" Toyo M/Ts
Reply With Quote
  #10  
Old 11-04-2009, 09:17 PM
H306Eddie's Avatar
H306Eddie H306Eddie is offline
Elcova Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Northeast Ohio
Posts: 9
H306Eddie is on a distinguished road
Default Re: SERV TPM, i did the search . . .

They told me at the dealer that there was to no way to disable the sensors.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin Version 3.0.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.